Hoe het allemaal begon………..
Eten en koken liep altijd als een rode draad door mijn artistieke leven als zangeres/actrice. Dus toen ik op een dag in een tijdschrift stuitte op een vijgenbonbon recept, aarzelde ik geen moment om die eens te maken. Jarenlang bleef het bij dit ene recept totdat ik voor een Kerst zat te denken, wat nú weer onder de kerstboom te leggen…….
En zo ontstond het idee om iedereen een doos bonbons cadeau te doen. Persoonlijker kan niet dacht ik nog, maar ik had mezelf wel wat op de hals gehaald. Naast het Kerstmenu stond ik dus ook een hele week aan ‘De Cadeaus’ te werken…..pff…..
De reacties waren zéér positief. Ik kreeg meteen te horen dat …. “ik daar iets mee moest doen”….. maar die boot hield ik af.
Heel lang bleef het bij een leuke hobby, totdat het moment ineens gekomen was dat ik na 30 jaar zingen dacht, nu is het genoeg geweest, ik stop ermee. Zonder eigenlijk te weten wat ik dan zou gaan doen.
Zes weken later keek ik achterom en dacht ik, verhip…. ben ik tóch in de bonbons gedoken☺….. soms staart iets je zo duidelijk aan, dat je het niet ziet.
…. en de vijgenbonbons?…. die maak ik nog steeds. In het najaar staan ze weer trots te prijken op m’n winterassortiment.
– Jackie
Foto: Roy Beusker